نکات اصولی تغذیه و افزایش وزن
افزایش وزن بدون ورزش و با استفاده از تغذیه و دریافت بالای کالری، با افزایش چربی های بدن همراه است که علاوه بر اینکه سلامتی را به خطر می اندازد، امکان دارد که به صورت چاقی موضعی (به طور مثال بزرگی شکم) در عین طبیعی بودن وزن همراه باشد. در این صورت فرد لاغر افزایش وزن دارد اما تناسب اندامش بر هم می ریزد و به دلیل افزایش چربی های بدن،سلامتی اش را نیز از دست می دهد.
راه های افزایش وزن
1_غذاهای مغذی بخورید که سرشار از کالری هستند. بعنوان مثال نانهای سبوسدار، سبزیجاتی مانند آووکادو و سیب زمینی، لوبیا قرمز، گوشت قرمز، مرغ و ماهی.
2_میزان کالری وعدههای غذایی خود را افزایش دهید. مثلا به غذاهایی که میتوانید پودر شیر اضافه کنید، زیتون و آواکادو به ساندویچهایتان بیفزایید و به سس پاستای خود گوشت اضافه نمایید.
3_هیچ وعدهی غذایی را نادیده نگیرید. یادتان باشد که برای افزایش وزن باید در مصرف مواد غذایی ثابت قدم باشید. هر روز حداقل سه وعدهی غذایی کامل و دو میان وعدهی مغذی داشته باشید.
4_میزان غذای هر وعدهتان را افزایش دهید. مثلا برای ناهار یک بشقاب اضافه پاستا بخورید یا اینکه در صبحانهی غلهایتان دو موز به آن اضافه کنید.
5_زمانی که قدرت انتخاب دارید، غذایی را انتخاب کنید که کالری بیشتری دارد. بعنوان مثال کالری ذرت به مراتب از لوبیا بیشتر است.
6_آسوده خاطر باشید و حواستان باشد که بیقراری بیش از حد کالری بیشتری میسوزاند!
7_به برنامهی ورزشی خود تمرین با وزنه را بیفزایید. این کار به شما کمک خواهد کرد تا در عوض چربی، تودهی عضلانی بسازید.
8_میزان کالری که دریافت میکنید را با مقداری که میسوزانید متعادل کنید. احتیاج دارید تا بیش از آنچه که میسوزانید، انرژی دریافت کنید. حتی شاید نیاز باشد تا کمی از شدت برنامهی ورزشیتان کاهش دهید.
نکات و هشدارها
شما برای هر مشکل فیزیکی، همچون عدم تعادل هورمونها باید با چهارچوبی که یک پزشکی یا متخصص برای شما ترسیم میکند حرکت کنید تا بتوانید وزن خود را افزایش دهید و کمی چاق شوید. پزشک، ممکن است توصیههای خاص دیگری را نیز برای شما تجویز کند.
اگرچه ممکن است مصرف شیرینیجات و چربی بیش از حد برای افزایش وزن منطقی بنظر برسد، اما از این کار خودداری کنید. چربی و روغن را در حد متعادل مصرف کنید، اینها نباید بیشتر از ۳۰٪ کالری دریافتی شما را تشکیل دهند.